Aanmelden

Uit Christipedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Leden

Kleurpotloden-2.jpg

Ben je al lid van Christipedia (= je hebt een inlogcode)? Log dan hier in: Aanmelden.

Niet-leden

Je bent nog geen lid. Wil je misschien bijdragen, dus meeschrijven of iets anders doen, lees dan verder.

Meedoen. Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Momenteel hebben 95 personen een inlogcode waarmee ze kunnen inloggen en pagina's kunnen aanpassen. Meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Het werkt niet anders dan op Wikipedia. Je hoeft dus niet erg actief te zijn. Want waarover je schrijft en hoeveel je schrijft bepaal je helemaal zelf. Meeschrijven op Christipedia betekent concreet: je vult een bestaand artikel aan of je stelt een nieuw artikel op of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk), enz. Elke verbetering, al is het maar van een spelfout, is welkom.

Materiaal. Je kunt desgewenst gebruik maken van eerder gepubliceerd materiaal (in het publieke domein of waarvoor je toestemming hebt) en dat omwerken tot tekst voor Christipedia. Wij kunnen je suggesties voor bronnen doen. 

Elkaars bijdragen verbeteren. Schrijvers kunnen elkaars artikelen aanpassen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet, je kunt reageren op een artikel, je kunt automatisch worden geinformeerd over wijzigingen van een artikel en je kunt overleg plegen over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). 

Applicatie. Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Internet Explorer[1] is genoeg.

Publiceren. Jouw bijdrage en wijzigingen worden meteen zichtbaar voor de lezer als je de pagina opslaat. 

Wijzigingen bekijken. Van elk artikel kan jij en ook elke bezoeker de wijzigingen bekijken en versies vergelijken. Zie hiervoor de tab Geschiedenis weergeven bovenaan een artikel. 

Gebruikersnaam. Bij voorkeur zijn je bijdragen onder je eigen naam (bijv. Kees Langeveld). Wanneer je liever onder een schuilnaam schrijft, kennen wij de schuilnaam toe. Dit zal geen rare naam zijn, en als men op de schuilnaam klikt, zal worden meegedeeld dat het een schuilnaam is. De echte naam is bij Christipedia bekend.

Geef je op. Als je mee wilt schrijven en je stemt in met de grondslag, kan je dat laten weten door een mailtje te sturen naar christipedia @ gmail.com

Voetnoot

  1. Google Chrome, Firefox of een andere webbrowser volstaan ook