UFO

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het woord UFO is een afkorting van "unidentified flying object", "ongeïdentificeerd vliegend voorwerp". Meestal gebruikt men de term voor iets dat lijkt op een ruimtevaartuig van niet-menselijke makelij. De wezens die zich in een UFO voortbewegen worden ufonauten of aliens (Engels voor 'vreemdelingen') genoemd.

Poollicht en UFO's

Op verschillende plekken in Nederland was vrijdagavond poollicht te zien. Poollicht of noorderlicht ziet eruit als een gordijn van groen en violet licht dat ontstaat doordat geladen deeltjes van de zon botsen met de atmosfeer. Het verschijnsel is het best te zien bij de Noord- en de Zuidpool. In Nederland is het licht zelden te zien; de laatste keer was in het voorjaar van 2001. Bij helder licht is het verschijnsel ook zaterdagavond waar te nemen. In Duitsland en Oostenrijk heeft het noorderlicht geresulteerd in veel UFO-meldingen. Bij het UFO-onderzoekscentrum in Mannheim stond de UFO-hotline roodgloeiend.

(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, 22 januari 2005)


Ufo in jungle

Lokale autoriteiten in Congo hebben een Congolese en Pakistaanse burger gearresteerd die op zoek gingen naar een ongeïdentificeerd vliegend object (ufo) dat maandag was neergestreken in de jungle. De twee personen werden verhoord tot Google-zusterbedrijf Loon bevestigde dat het om een van zijn internetballonnen ging.

(Bron: Nu.nl, nieuwsbericht, 26 aug. 2020)

"Ongeïdentificeerd" betekent dat de identiteit van het voorwerp niet is vastgesteld, d.w.z. we weten niet wat het is.

In de Bijbel komen geen UFO's voor. Gods Woord kent geen andere beschaving op een andere planeet. Wel spreekt de Bijbel over de onzichtbare wereld vanwaar wezens soms verschijnen aan mensen op aarde.

Veel schijnbare ruimtevaartuigen zijn pyschologisch of weerkundig te verklaren. Noorderlicht bijvoorbeeld kan leiden tot veel UFO-meldingen (zie voorbeeld in kader).

In de eindtijd, de periode die direct aan de zichtbare verschijning van Christus Jezus voorafgaat, zullen bedrieglijke tekenen en wonderen gebeuren, die hun oorsprong in Satan's rijk van de duisternis hebben. Sommige christenen menen dat UFO's, tot die bedrieglijke fenomenen kunnen behoren.

In het volgende grappige filmpje worden de menselijke reacties van schrik en verbazing getoond op een (in scène gezette) neergestorte vliegende schotel.


UFO joke-candid camera. Youtube.com: Goran Tomič, 10 jan. 2008. Duur: 1 min. 20 sec.